Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

Teknoloji

Öğren

Politika

DeFi

TV&Video

Podcast

Etkinlikler

Sponsorlu İçerik

Consensus Magazine

E-Bülten

Politika

Eski ConsenSys AG Çalışanlarının Şirketin Kurucusuna Açtığı Dava Büyüyor

27 kişi, Lubin'in İsviçre şirketine ait varlıkları Amerika menşeili kuruluşa aktardığını ve mülkiyet haklarının gasp edildiğini iddia ediyor.

20 Ekim 2023 17:49

Güncellenme: 20 Ekim 2023 18:59

ConsenSys AG'nin eski çalışanları ile kurucusu Joseph Lubin arasındaki yasal savaş, ABD'ye sıçradı.


Şirketin ilk günlerinde görev alan 27 eski çalışan, Lubin'in JPMorgan'ın yardımıyla İsviçre ayağına ait varlıkları Amerika ayağına aktardığını öne sürüyor. İsviçre'de başlayan dava şimdi de New York Eyalet Yüksek Mahkemesi'ne taşınıyor.


Dava dilekçesine göre, Ethereum blok zincirinin kurucularından biri olan Lubin, Mesh olarak da bilinen ConsenSys AG’nin varlıklarının bir kısmını Delaware’de yer alan ConsenSys Software Inc.’ye (CSI) aktardı. 


Ayrıca dava dilekçesi, Lubin’in bu çalışanlara ConsenSys’te mülkiyet payı alacaklarını vaat ettiğini iddia ediyor ve şu ifadeler kullanılıyor: “Bu süreçte Lubin yasal taahhütlerini ve görevlerini ihlal etti. Lubin zenginleşirken, davacılar hiçbir şey almadılar.” Dilekçe, Ethereum üzerinde ürünler geliştiren Brooklyn merkezli şirketin, yatırımcılardan 726,7 milyon dolar değerlemeye sahip 7 milyar doların üzerinde fon topladığını belirtti. Ancak eski çalışanlar, mülkiyet yerine ellerinde “neredeyse hiç değeri olmayan kağıtlar” tuttuklarını söylediler. Dilekçeye göre, bu eski çalışanlar, “artan risk, daha düşük maaşlar ve erken çalışanlar olarak temel çabaları” nedeniyle ConsenSys’in başarısını paylaşma beklentilerinden mahrum bırakıldılar.


ABD merkezli ConsenSys, iddiaları şöyle reddetti:


“İki yıl boyunca İsviçre mahkemesinde hiçbir sonuca ulaşamayan davacılar, temelsiz iddialarının ABD mahkemelerinde işe yarayacağına inanıyor. Davacıların hiçbir zaman ConsenSys Software çalışanı olmamaları bile olası. Bu kurnazca plan başkalarının başarısından zenginleşmeye yönelik boş bir girişim, yakında kendileri de bunu fark edecek.”


JPMorgan sözcüsü ise yorum yapmayı reddetti.


Daha Fazla Oku

    mahkemeConsenSysJPMorganisviçrejoseph lubin

Günün Gelişmeleri İçin E-Bültenimize Abone Olun

E-Bültenimize abone olarak onaylamış ve CoinDesk Türkiye ürün ve hizmetleri için iletişim kurulmasına izin vermiş olursunuz.


YASAL UYARI

Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.


Amitoj Singh

Amitoj Singh, CoinDesk'in Hindistan ile ilgili konulardan sorunlu ve düzenlemeler konusunda uzman muhabiridir. Daha önce CNN, Al Jazeera, Business Insider, Columbia Global Reports için yazmıştır. Daha önce, dünya çapında Hintliler için haber ağı olan NDTV'de (New Delhi Television Ltd.) Baş Sunucu ve Haber Editörüydü ve öncü haber organizasyonunda 12 yıl geçirdi. Amitoj, az miktarda Bitcoin ve Ether'e sahip.

Fiyatları İncele

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Trend Haberler

1
Güne Bakış: Bitcoin'in Ani Düşüşü

25 Temmuz 2024 17:48

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Kategoriler

Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

E-Bülten

Politika

Teknoloji

Kripto Paralar

Hakkında

Hakkında

Kişisel Verileri Koruma Kanunu

Künye

Çerez Politikası

Reklam Verin

KVKK Başvuru Formu

İletişim

Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası


Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

@2022 CoinDesk