Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

Teknoloji

Öğren

Politika

DeFi

TV&Video

Podcast

Etkinlikler

Sponsorlu İçerik

Consensus Magazine

E-Bülten

Politika

Do Kwon İçin Suçlamalar Bitmiyor

ABD’li savcılar, Perşembe günü tutuklanan Terraform Labs'ın kurucusu hakkında suç duyurusunda bulundu.

24 Mart 2023 08:03

Güncellenme: 24 Mart 2023 08:11

New York’taki federal savcılar, Terraform Labs’in kurucusu Do Kwon’u Karadağ’da tutuklanmasının ardından dolandırıcılıkla suçladı.


Nerede olduğu aylardır bilinmeyen Do Kwon, Güney Kore'de de bir soruşturmayla karşı karşıya durumda ve terraUSD’nin çöküşüyle ilgili olarak Interpol tarafından aranıyordu. Kwon, Şubat ayında yatırımcıları yanlış yönlendirdiği iddiası ile ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından dava edilmişti.


Kwon, ABD’li savcıların iddialarına göre, dolandırmak amaçlı komplo kurmak, emtia dolandırıcılığı, menkul kıymetler dolandırıcılığı, elektronik dolandırıcılık ve piyasa manipülasyonu için komplo kurmak gibi suçlamalarla karşı karşıya.


Bir sözcü CoinDesk'e yaptığı açıklamada, Adalet Bakanlığı'nın Kwon’un ABD'ye iadesini isteyeceğini doğruladı.


Kwon'un birkaç yıl boyunca Terraform Labs'a bağlı hesaplardan televizyon görüntüleri ve tweet mesajlarıyla, gerçek olmayan ve yanıltıcı beyanlarda bulunduğu öne sürüldü.


İddianamede, Kwon'un, UST'nin piyasa fiyatını değiştirme konusunda yardım almak için ABD ticaret ve yatırım firmasının temsilcileriyle görüştüğü belirtilirken SEC de yapmış olduğu şikayette benzer bir iddiayı gündeme getirmiş, CoinDesk, bahsi geçen firmanın Jump Crypto olabileceğini duyurmuştu.


Karadağ İçişleri Bakanı Filip Adziç, Do Kwon'un Perşembe günü sahte belgelerle Podgorica havaalanında tutuklandığını açıkladı. Kore Ulusal Polis Teşkilatı ise daha sonra Kwon’un kimliğini doğruladı.




Daha Fazla Oku

    do kwondolandırıcılıksuçlamafederal savcılar

Günün Gelişmeleri İçin E-Bültenimize Abone Olun

E-Bültenimize abone olarak onaylamış ve CoinDesk Türkiye ürün ve hizmetleri için iletişim kurulmasına izin vermiş olursunuz.


YASAL UYARI

Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.


Nikhilesh De

Nikhilesh De, CoinDesk'in düzenleyicileri, yasa koyucuları ve kurumları kapsayan küresel politika ve düzenlemelerden sorumlu yönetici editörüdür. BTC'de 50 dolar ve ETH'de 20 dolar'dan fazla varlık sahibi. 2020'de Kriptopara Gazetecileri ve Araştırmacıları Derneği tarafından Yılın Gazetecisi seçildi.

Fiyatları İncele

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Trend Haberler

1
Halving Anatomisi: Blok Ödülü ve Ağ Güvenliği

28 Mart 2024 12:50

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Kategoriler

Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

E-Bülten

Politika

Teknoloji

Kripto Paralar

Hakkında

Hakkında

Kişisel Verileri Koruma Kanunu

Künye

Çerez Politikası

Reklam Verin

KVKK Başvuru Formu

İletişim

Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası


Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

@2022 CoinDesk