Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

Teknoloji

Öğren

Politika

DeFi

TV&Video

Podcast

Etkinlikler

Sponsorlu İçerik

Consensus Magazine

E-Bülten

Politika

Dava Mektupları CZ’yi Sadık Bir Aile Babası ve Arkadaş Olarak Tasvir Ediyor

CZ'nin arkadaşları ve sevdikleri tarafından 161 mektup teslim edildi.

29 Nisan 2024 17:16

Güncellenme: 29 Nisan 2024 17:26

Changpeng "CZ" Zhao'nun 160'tan fazla yakını, arkadaşı ve meslektaşı, Binance'in kurucusu ve eski CEO'sunun yarın belirlenecek olan cezası öncesinde yargıca mektup yazarak, Zhao'nun sadık bir baba ve arkadaş olduğunu vurguladı.


47 yaşındaki Zhao, geçtiğimiz kasım ayında Banka Gizliliği Yasasını ihlal etmekten suçlu bulundu ve borsanın ilk günlerinde etkili bir kara para aklamayı önleme (AML) programı uygulamadığını itiraf etti.


Adalet Bakanlığı (DOJ), yargıçtan üç yıllık bir hapis cezası vermesini istedi. Ancak bu, ceza yönergeleri tarafından belirlenen maksimum 18 ayın iki misli ve genellikle denetimli serbestlik veya hizmet süresiyle sonuçlanan karşılaştırılabilir cezalardan çok daha katı.


Zhao'nun avukatları, BSA ihlalinin 2014 davası da dahil olmak üzere yalnızca denetimli serbestlik cezalarıyla sonuçlandığı davaların göz önünde bulundurulmasını istiyor. Miller, dava sonucunda yerel bir finans kurumunun CEO'sunun etkili bir AML programı uygulamadığı veya şüpheli faaliyet raporları (SAR'lar) sunmadığı sebepleriyle denetimli serbestlik cezasına çarptırılmıştı.


Bu yüzden avukatlar, müvekkillerinin hapis cezasına değil denetimli serbestlik cezasına çarptırılmasını talep ediyor.


"Davanın yüksek profilli bir dava olduğunun farkındayız. Ancak Zhao’nun harcanmasını istemiyoruz. Fedakar bir baba, hayırsever... Suçundan dolayı pişmanlık duyduğunu herkese gösterdi ve daha da önemlisi, dersini aldı."


Mahkemeye sunulan 161 mektup, avukatların iddialarını desteklemesinin yanı sıra Binance'in kurucusunun özel hayatına ve kişisel geçmişine benzeri görülmemiş bir bakış sağladı.


Mütevazı bir geçmiş

Bloomberg'in Milyarderler Endeksi'ne göre şu anda 40 milyar doların üzerinde bir değere sahip olan Zhao, lisedeki arkadaş grubunun en fakiri olan ve McDonald's'ta yarı zamanlı çalışan bir göçmendi. Tüm bunları "ailesini desteklemek ve ek bir harçlığa sahip olmak için" yaptı.


Lin'in mektubunda, liseden arkadaşlarının Zhao'yu en iyi öğrencilerden biri ve hırslı bir atlet olarak hatırladığı, yalnızca konuyla ilgili kitapları okuyarak nasıl voleybol oynayacağını öğrendikten sonra okul takımının kaptanı olduğu belirtildi.


Aile babası

Mahkemeye gönderilen mektuplar, Zhao'nun beş çocuk babası olduğunu da vurguladı. Zhao’nun iki üniversiteli, üç de küçük çocuğu bulunuyor.


Zhao'nun hem şu anki hem de eski ortakları, kendisinin ne denli sadık bir baba olduğuna dikkat çekiyor.


Weiqing “Winnie” Yang, mahkemeye yazdığı mektupta Binance'in hızla büyüme kaydettiği zamanlarda bile Zhao’nun ergenlik çağındaki çocuklarıyla vakit geçirmek için zaman ayırdığını, okulda sorunları olduğunda onları görmek için Tokyo'ya uçtuğunu ve İzci gezileri sırasında ortaokul çağındaki oğluyla kamp yapmaya gittiğini anlatıyor.


Eski eşinin Türkiye’deki depremzedelere ve Afrika’daki okullara yaptığı bağışları öne çıkaran Yang, “o kadar çok şey yaptı ki hepsini hatırlamak mümkün değil” diyor.


Yang’in şu anki partneri de çocuklarının Zhao'ya "çok düşkün" olduklarını doğruluyor ve Zhao’nun son beş buçuk aydır tutulması sebebiyle çocukların mağdur olduklarını ve sürekli olarak babalarının ne zaman döneceğini sorduklarını belirtiyor.


'Hedonizmle alakası yok'

Ayrıca Zhao'nun birçok aile üyesi, arkadaşı ve meslektaşı, kendisinin lüks eşyalara olan ilgisizliğini vurguluyor.


Zhao’nun kıyafetlerini Amazon’dan satın aldığı, toplantılara giderken scooter ve Toyota minivan kullandığı belirtilen mektuplarda şu ifadeler yer alıyor: "Zenginlerin tutkulu olduğu mücevherler, lüks mallar, lüks arabalar ve sanat müzayedeleri hakkında resmen hiçbir şey bilmiyor."


Kripto işlem hacimlerinin tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştığı 2021'de kendisini evinde ziyaret ettiğini belirten bir arkadaşı, Zhao’nun Singapur'da çocuk oyuncaklarıyla dolu üç yatak odalı bir dairede "imkanlarının çok altında yaşadığını" gördüğünde çok şaşırdığını belirtiyor.


Zhao'nun davasındaki yargıcın mektuplara dair düşüncesi yarın belli olacak. Ne kadar benzer de olsa bu davanın Sam Bankman-Fried davasından farklı olduğunu söylemek gerek. Süreç boyunca hiçbir sorumluluk kabul etmeyen Bankman-Fried, herhangi bir şekilde pişmanlık duyduğunu göstermemişti. Zhao ise suçunu geçen yıl kabul etti.

Tabii ki davalar arasındaki tek fark bu değil. Zhao’nun bugün hâlâ faaliyet gösteren borsası iflas başvurusunda bulunmazken, Bankman-Fried’ın aldığı kararlar sonucunda yaklaşık 8 milyar dolarlık fon kullanıcıların erişimine kapatılmıştı.


Daha Fazla Oku

    Binancekripto borsasıdavachangpeng cz zhao

Günün Gelişmeleri İçin E-Bültenimize Abone Olun

E-Bültenimize abone olarak onaylamış ve CoinDesk Türkiye ürün ve hizmetleri için iletişim kurulmasına izin vermiş olursunuz.


YASAL UYARI

Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.


Fiyatları İncele

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Trend Haberler

1
Türkiye Kripto Yasası Meclise Sunuldu

16 Mayıs 2024 16:55

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Kategoriler

Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

E-Bülten

Politika

Teknoloji

Kripto Paralar

Hakkında

Hakkında

Kişisel Verileri Koruma Kanunu

Künye

Çerez Politikası

Reklam Verin

KVKK Başvuru Formu

İletişim

Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası


Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

@2022 CoinDesk