Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

Teknoloji

Öğren

Politika

DeFi

TV&Video

Podcast

Etkinlikler

Sponsorlu İçerik

Consensus Magazine

E-Bülten

Politika

Compute North'un Yeniden Yapılanma Planı İflas Yargıcı Tarafından Onaylandı

Compute North 250 milyon dolarlık teminatlı borç için yaklaşık 11 şirketle anlaşma sağladı.

17 Şubat 2023 16:06

Güncellenme: 17 Şubat 2023 16:13

Federal yargıç, Kuzey Amerika'nın en büyük kripto madencilik hizmeti şirketlerinden feshedilmiş Compute North'un nihai yeniden yapılanma planını onayladı. Böylece firma geçmişte sahip olduğu varlığı kaybetmiş olacak.


Compute North, borç yükümlülüklerini yerine getiremediği için Eylül ayında iflas koruması başvurusunda bulunmuştu. Şirketin avukatı Perşembe günü yapılan duruşmada, Compute North’un 250 milyon dolarlık teminatlı borcunun tamamını "kapatacak şekilde" 4'ü büyük 13 varlık üzerinden anlaşma yaptığını söyledi.


Compute North'un avukatı madencilik hosting firmasının yeniden yapılanma planına izin verecek bu son dakika "manevrası"na başvurduğunda, Teksas Güney Bölgesi Yargıcı Marvin Isgur, "Yapmaya hazırlandığım şeyden kimse hoşlanmayacaktı" dedi. 


Compute North, borçlandığı birçok şirketi planına dahil etmek ve olası davalardan kaçınmak için sözkonusu borçları için uzlaşmaya gitti. Bunlar arasında, plana onay verme karşılığında 9 Şubat'ta 40 milyon dolarlık genel teminatsız alacakla ilgili anlaşma yapan endüstri devi Marathon Digital Holdings de yer alıyor. Diğer 11 firma, planın gerçekleşmesi adına nispeten küçük miktarlar için Compute North'la anlaşmak zorunda kaldı.

Anlaşmaların üçü, ikisi müşterilerle, diğeri bir tedarikçiyle olmak üzere son anda yapıldı.


Bu şirketlerden biri, Compute North'dan makine ve hosting hizmeti sağlayan Decimal Digital. Anlaşmaya göre hosting şirketi, paketleme ve nakliye ücreti ödeyerek makinelerini geri alacak. Decimal, yatırım şirketi Touzi Capital'la birlikte planın uygulanmasını denetleyecek komitede de görev yapacak.


Teksas'taki bir maden sahasının altyapısını inşa eden Corpus Christi Energy Park da son dakikada 5 milyon dolara kadar bir teminatsız alacak için anlaşma yapmayı kabul etti.


Geniş portföye sahip bir ana şirketler grubu altında diğerlerine kıyasla sektöre yeni girmiş BitNile, 18 milyon doları zarar olmak üzere 20 milyon dolar talep etti. Şirket ayrıca Compute North aleyhine, iflastan hemen önce, Ağustos ayında imzaladıkları anlaşma çerçevesinde makinelerini faaliyete geçirmediği iddiasıyla dolandırıcılık davası da açtı. Oylama için BitNile'a, 1 milyon dolarlık teminatsız alacağı ödendi.


Plan, kreditörlerin alacaklarının nihai listesini ve sınıflandırmasını onaylıyor ve süren davalarla fonları kurtarmak amacıyla bir dava komitesi oluşturuyor. Bu da Compute North'un kalan varlıklarının belirli alacaklılar arasında nasıl bölüneceğini belirleyecek.


En büyük borç verenlerinden biri olan Generate Capital, iflas eden şirketin U.S. Bitcoin tarafından yönetilecek Teksas'taki iki madencilik tesisini daha önce devralmıştı. Bir ekipman kredisi nedeniyle 10 milyon dolar alacaklı Foundry ise diğer iki küçük sahayı satın almıştı. Foundry, CoinDesk'in ana şirketi Digital Currency Group'a ait.


Plana göre geri kalan teminatsız alacaklılar, transformatörler ve konteynerler gibi kalan varlıklara sahip olacak ve bunları alacaklılar arasında dağıtacak. Devam eden yasal prosedürleri takip için bir dava komitesi kurulacak.



Daha Fazla Oku

    compute northyenide yapılanmaiflas

Günün Gelişmeleri İçin E-Bültenimize Abone Olun

E-Bültenimize abone olarak onaylamış ve CoinDesk Türkiye ürün ve hizmetleri için iletişim kurulmasına izin vermiş olursunuz.


YASAL UYARI

Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.


Eliza Gkritsi

Eliza Gkritsi CoinDesk'in Asya bölgesinden sorumlu madencilik muhabiridir. Daha önce Şanghay'da TechNode'da görev aldı. London School of Economics mezunudur.

Fiyatları İncele

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Trend Haberler

1
Güne Bakış: Bitcoin 60 Bin Dolardan Geri Çekiliyor

12 Temmuz 2024 16:30

2
Boğa Piyasası Bitti mi?

12 Temmuz 2024 14:47

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Kategoriler

Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

E-Bülten

Politika

Teknoloji

Kripto Paralar

Hakkında

Hakkında

Kişisel Verileri Koruma Kanunu

Künye

Çerez Politikası

Reklam Verin

KVKK Başvuru Formu

İletişim

Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası


Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

@2022 CoinDesk