Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

Teknoloji

Öğren

Politika

DeFi

TV&Video

Podcast

Etkinlikler

Sponsorlu İçerik

Consensus Magazine

E-Bülten

Politika

Coin Center, ABD Hazinesinin Vergi Raporlama Kuralına Dava Açtı: Anayasaya Aykırı

Raporlama kuralı, sektörün tepki gösterdiği 2021 altyapı yasasına dahil edilmişti.

11 Haziran 2022 11:27

Güncellenme: 11 Haziran 2022 15:08

AUSTIN, Teksas — Kripto düşünce kuruluşu Coin Center, 2021 altyapı yasasında yer alan bir kripto vergi raporlama şartının "anayasaya aykırı" olduğunu iddia ederek Cuma günü ABD Hazine Bakanlığı ve ABD Gelir idaresi'ne dava açtı.


2024'te yürürlüğe girecek olan gereklilik, 10.000 doların üzerinde kripto para alan veya gönderen ABD vergi mükelleflerinin, Sosyal Güvenlik Numaralarını ve diğer kişisel bilgilerini bildirmelerini gerektiriyor. Bu koşul, aracılara uygulanan kripto vergi raporlama gerekliliğini de içeren 2021 altyapı yasa tasarısındaki tartışmalı birkaç madden biriydi. Kural, sonuçta başarısız olmasına rağmen, endüstrinin tepkisini üzerinde toplamış oldu.


Dava dilekçesine göre, "Raporlama yetkisi, Amerikalıları kripto paraları kendileri hakkında ayrıntıları hem birbirleriyle hem de federal hükümetle paylaşmaya zorlayacak. Görev şartlarına göre, kripto para biriminin göndericileri ve alıcıları isimlerini, Sosyal Güvenlik Numaralarını, ev adreslerini vr diğer kişisel bilgilerini açıklamaya zorlanacak."


Düzenlemeyi yargıya taşıyan Coin Center, bu kuralların toplam 10.000 ABD Doları ve üstündeki işlemlerde ve herhangi bir işlem dizisinin "ilgili" kabul edilmesi durumunda Amerikalıların gönderen bilgilerini bir yıla kadar saklamasını gerektirmesinden endişeli.


Davada, Hazine Bakanı Janet Yellen ve IRS başkanı Charles Rettig, davanın sanıkları olarak gösteriliyor.


Günün Gelişmeleri İçin E-Bültenimize Abone Olun

E-Bültenimize abone olarak onaylamış ve CoinDesk Türkiye ürün ve hizmetleri için iletişim kurulmasına izin vermiş olursunuz.


YASAL UYARI

Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.


Nikhilesh De

Nikhilesh De, CoinDesk'in düzenleyicileri, yasa koyucuları ve kurumları kapsayan küresel politika ve düzenlemelerden sorumlu yönetici editörüdür. BTC'de 50 dolar ve ETH'de 20 dolar'dan fazla varlık sahibi. 2020'de Kriptopara Gazetecileri ve Araştırmacıları Derneği tarafından Yılın Gazetecisi seçildi.

Fiyatları İncele

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Trend Haberler

1
Kamala Harris Dün Akşamki Konuşmasında Kripto Düzenleyici Çerçevesine Yer Vermedi

15 Ekim 2024 10:24

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Kategoriler

Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

E-Bülten

Politika

Teknoloji

Kripto Paralar

Hakkında

Hakkında

Kişisel Verileri Koruma Kanunu

Künye

Çerez Politikası

Reklam Verin

KVKK Başvuru Formu

İletişim

Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası


Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

@2022 CoinDesk