Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

Teknoloji

Öğren

Politika

DeFi

TV&Video

Podcast

Etkinlikler

Sponsorlu İçerik

Consensus Magazine

E-Bülten

Politika

Bitcoin Geliştiricileri, Craig Wright’ın İddialarına Karşı İsyan Etmeye Başladı

Şu anda Wright’ın Norveç, İngiltere ve ABD’de devam eden en az 3 davası bulunuyor.

22 Ağustos 2023 09:41

Güncellenme: 22 Ağustos 2023 09:49

Pazartesi gününe ait mahkeme dosyasına göre, bir grup Bitcoin geliştiricisi, Craig Wright'ın kripto şirketinin iddia edildiği gibi şirketin hacklenerek kaybettiği milyarlarca dolar değerindeki Bitcoin'e aslında hiç sahip olmadığını söyledi.


Geliştiricilerin savunmasına göre, şirket token'ların sahipliğini kanıtlamak ve fonlar üzerinde kontrol sahibi olmak amacıyla sunulan belgeleri "uydurdu." Mahkeme dosyası, Twitter, Bluesky ve Block'un kurucusu Jack Dorsey'nin de finansörler arasında yer aldığı Bitcoin Yasal Savunma Fonu tarafından paylaşıldı.


12 geliştiricinin avukatları, Tulip Trading'in "dijital varlıklara hiçbir zaman sahip olmadığını ve bu iddiayı sahte belgelere dayanarak ortaya koyduğunu" söyledi. Avukatlar, Dr. Wright'ın dolandırıcılık ve sahtecilik geçmişine atıfta bulunarak, Wright'ın İngiliz mahkemelerini bir sahtekarlık aracı olarak kullandığını iddia etti.


Savunma, Bitcoin’in yaratıcısı Satoshi Nakamoto olduğunu öne süren Wright’ın, Tulip Trading’in sahip olduğunu ve hack sonrası çalındığını iddia ettiği BTC’lerden yazılımda hata yaptığını söylediği geliştiricilere dava açmasının ardından geldi. Wright’ın avukatları, geliştiricilerin Tulip Trading’e yardım etmeyi reddederek “güvene dayalı görevlerini” yerine getirmediklerini söylüyor.


Wright'ın anlaşmazlıkları dava etme konusunda uzun bir geçmişi bulunuyor. Birleşik Krallık mahkemesi, geçtiğimiz ay Wright'ın Coinbase ve Kraken borsalarının "Bitcoin" adını kullanarak telif hakkını ihlal ettiği iddiasıyla açtığı davayı reddetti.


Şu anda Wright’ın Norveç, İngiltere ve ABD’de devam eden en az 3 davası bulunuyor.


İlginizi çekebilir:



Daha Fazla Oku

    craig wrightBitcoinbtcSatoshi

Günün Gelişmeleri İçin E-Bültenimize Abone Olun

E-Bültenimize abone olarak onaylamış ve CoinDesk Türkiye ürün ve hizmetleri için iletişim kurulmasına izin vermiş olursunuz.


YASAL UYARI

Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.


Fiyatları İncele

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Trend Haberler

1
Güne Bakış: Bitcoin, ETF Girişleriyle Birlikte 66 Bin Dolara Yükseldi

17 Mayıs 2024 16:33

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Kategoriler

Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

E-Bülten

Politika

Teknoloji

Kripto Paralar

Hakkında

Hakkında

Kişisel Verileri Koruma Kanunu

Künye

Çerez Politikası

Reklam Verin

KVKK Başvuru Formu

İletişim

Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası


Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

@2022 CoinDesk