Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

Teknoloji

Öğren

Politika

DeFi

TV&Video

Podcast

Etkinlikler

Sponsorlu İçerik

Consensus Magazine

E-Bülten

Politika

Birisi Tornado Cash'ten ETH Göndererek Ünlüleri Trollüyor

Anonim bir kripto kullanıcısı, onaylı bir adresten yıldızlara ve önde gelen kripto oyuncularına küçük miktarlarda ether aktardı.

10 Ağustos 2022 09:54

Güncellenme: 10 Ağustos 2022 11:48

Anonim bir kripto kullanıcısı, Salı günü yüksek profilli Ethereum adreslerine bir miktar Tornado Cash işlemi gönderdi ve bu durum onların trollendiğini gösteriyor.


Gönderimden etkilenen cüzdanlar arasında Coinbase CEO'su Brian Armstrong, TV sunucusu Jimmy Fallon, ünlü spor giyim markası Puma ve Ukrayna’daki savaşta kullanılmak üzere bağışlar için oluşturulan bir dizi cüzdan da var.

Sanatçı Beeple gibi çok tanınan kripto figürleri ile komedyen Dave Chappelle gibi daha popüler ünlüler de aynı gönderimle Ethereum aldılar.


ABD vatandaşı, ABD topraklarındaki veya yurtdışındaki herhangi bir Amerikan vatandaşını tanımlar. Tornado Cash, herhangi bir işlemin kaynağını gizlemek amacıyla fonları bir araya getirmek için tasarlanmış karıştırıcı bir protokol. 


ABD'li yetkililer, karıştırıcıdan geçen çok sayıdaki fonun, Kuzey Kore'nin çeşitli kripto borsalarını ve faaliyetlerini hacklemesiyle elde edilen gelirler gibi suçlarla ilişkili olduğunu belirttiler.


Ünlü cüzdanlara 0.1 ETH gönderme fikri, zincir içi işlemlerden ekran görüntülerini retweetleyen Depresyon2019 kullanıcısı tarafından Twitter'da yayınlandı.


Tornado Cash, ABD’li yetkililer tarafından yaptırıma tabi bir kuruluş olduğu için, ABD'li kişilerin cüzdanlarından gelen işlemleri engellemek için yasal bir zorunluluk olması olası görünüyor.


OFAC kuralları, ABD'li kişilerin Tornado Cash'ten gönderilen tüm işlemleri veya fonları dondurmasını zorunlu kılıyor.

Günün Gelişmeleri İçin E-Bültenimize Abone Olun

E-Bültenimize abone olarak onaylamış ve CoinDesk Türkiye ürün ve hizmetleri için iletişim kurulmasına izin vermiş olursunuz.


YASAL UYARI

Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.


Eli Tan

Eli, CoinDesk için NFT'leri, oyunları ve metaverse'i kapsayan bir haber muhabiridir. St. Olaf Koleji'nden İngilizce derecesi ile mezun oldu. ETH, SOL, AVAX ve CoinDesk'in 1000 dolarlık açıklama eşiğinin üzerinde birkaç NFT'ye sahip.

Fiyatları İncele

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Trend Haberler

1
Güne Bakış: Bitcoin Layer-2 Coin'leri Öne Çıkıyor

22 Nisan 2024 18:24

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Kategoriler

Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

E-Bülten

Politika

Teknoloji

Kripto Paralar

Hakkında

Hakkında

Kişisel Verileri Koruma Kanunu

Künye

Çerez Politikası

Reklam Verin

KVKK Başvuru Formu

İletişim

Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası


Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

@2022 CoinDesk