Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

Teknoloji

Öğren

Politika

DeFi

TV&Video

Podcast

Etkinlikler

Sponsorlu İçerik

Consensus Magazine

E-Bülten

Politika

Bir Kripto Dolandırıcılığı, Florida İleri Partisi’nde Nasıl Bir Rol Oynadı?

Brian Beute, Andrew Yang tarafından kurulan teknoloji yanlısı bir siyasi parti altında aday oluyor. Kripto destekçisi olmasa da Beute’un hikayesi, kriptonun en küçük seçimlerde bile oy pusulasında görülebileceğine işaret ediyor.

19 Ekim 2023 12:21

Güncellenme: 19 Ekim 2023 12:55

Brian Beute, 2019'da yerel seçim adayı olmaya karar vermeden önce siyaset, skandal ve yolsuzluk dünyasıyla kişisel olarak karşılaşmamıştı. Hatta kripto para birimi ve blok zinciri teknolojisine daha da az aşinaydı.


Peki onu kim suçlayabilir? Normal şartlar altında ilçe vergi tahsildarlığına yönelik bir yarış hiçbir yerde manşet olmaz çünkü nadiren yasa dışı bitcoin madenciliğine karışırlar.


Ancak bu normal bir yarış değil.


Beute yerel bir okulda müzik öğretmeni olarak çalışırken, gelecekteki rakibi etkili Cumhuriyetçilerle Miami'ye uçtu, devlet mülkü üzerine bir kripto madeni inşa etmek için kamu parasını kullandı ve reşit olmayanların seks işçiliği ticaretine yardım etti.


Michigan'dan bir muhafazakar olan Beute, Florida'ya taşındı ve eski finans sistemlerinin güçlü arazi geliştiricilerinin ve politikacıların kârı için nasıl manipüle edildiğini fark etti.


Görevdeki vergi tahsildarı hakkındaki tartışmalar kamuoyuna sızarken, Beute seçime katılacağını ilan etti. Bu karar, bugün hâlâ Beute'nin hayatını etkiliyor.


Kendisi, bu ayın başlarında kripto yanlısı Andrew Yang tarafından kurulan Florida İleri Partisi’nin ilk adayı olarak yolsuzlukla mücadele edeceğine dair söz vermeden önce bir Cumhuriyetçiydi.


Bu yazı da Cumhuriyetçi bir rakibin ortaya çıkan üçüncü partinin ilk adayı haline nasıl geldiğinin hikayesi: yıkıcı teknolojinin mevcut sistemler üzerinde nasıl beklenmedik etkiler yaratabileceğini ve Amerikan siyasetinin gidişatını nasıl değiştirebileceğini gösteren bir hikaye.


Joel Greenberg operasyonu ve Brian Beute

Beute’nin ilk kampanyası vergi tahsildarlığı için yarıştığı Florida, Seminole County’deki 2019 ön seçimleriydi ve şu anda hükümlü kripto para dolandırıcısı Joel Greenberg’e meydan okumuştu. O sırada Greenberg’e yönelik yasa dışı kripto madenciliği ve diğer güç suistimalleri hakkında çıkan söylentiler, Beute’yi aday olmaya motive etmişti.


Greenberg, 2017 yılında kripto para satın almaya başladı ve daha sonra kendi fonlarına eklediği kamu fonlarını telafi etmek adına aile üyelerinden borç para aldı. Kripto ve hatta 90 bin dolarlık madencilik ekipmanı satın almak için giderek daha fazla kamu fonu talep etti.


Ayrıca, müşterisi olarak yalnızca vergi tahsildarının ofisine sahip olan "Government Blockchain Systems LLC" adlı gizemli bir tüzel kişilik yarattı ve ofis için mülk satın almak üzere Keith Ingersoll adında hüküm giymiş bir emlak dolandırıcısını işe aldı. Bu çalışan, Ingersoll, hiçbir zaman halka açık bir dijital varlık dağıtmamış olan Organic Fresh Coin adlı 15 milyon dolarlık sahte bir ilk madeni para teklif planına dair bağlantılara sahipti.


Bu bağlantılar göz önünde bulundurulduğunda, Greenberg'in rakibinin itibarını lekelemek için tasarlanmış bir kampanya başlatması pek de şaşırtıcı gelmiyor. Greenberg ve arkadaşları, Beute’nin müzik öğretmenliği yaptığı okula öğretmenin öğrencilere cinsel tacizde bulunduğunu söyleyen e-postalar ve mektuplar gönderdi.

“Tanıdığım çoğu insan gibi kripto para birimlerine büyük bir şüpheyle yaklaşıyorum. Neyse ki İleri Partisi görüş ayrılıklarını kucaklayan bir alan.”

Greenberg'in görevi kötüye kullandığına dair söylentilerin Beute'yi vergi tahsildarının yerine geçmeye ikna etmesi gibi, onu parmaklıklar ardına götüren süreci başlatan da rakibi hakkındaki yanlış söylentileriydi. İlçe şerifi, Beute'nin işverenine gönderilen mektuplarda Greenberg'in parmak izlerini buldu ve bu, sonunda vergi tahsildarının etrafına düşen suçlamalar ve davalar dizisinin başlamasına yardımcı oldu.


Beute ilk başta suçlamalarla boğuşmak zorunda kalsa da ön seçimlerde yarışmayı başardı ancak devam eden soruşmalar sebebiyle yerel medyayı yeterli bir şekilde kullanamadı. Genel seçimlerde ise Greenberg'in yerini alan J.R. Kroll'a yenildi.


Zamanla Greenberg, görevdeyken işlediği suçlardan altısını kabul etti ve 2022’de 11 yıllık hapis cezasına çarptırıldı. Operasyonun kapsamı o kadar büyüktü ki müfettişler diğer suçlarla bağlantılarını sürdürürken Greenberg'in cezası defalarca ertelendi.


Greenberg'in istifasının üzerinden üç yıl geçmesine rağmen vergi dairesinde önemli görevlerde bulunan birçok isim Florida siyasetinde hala aktifler. Bunlar arasında Seminole County seçimlerini denetleyen Chris Anderson da yer alıyor.


“Kripto partisi” 2024’ü hedefliyor

İleri Parti geçtiğimiz ay 12 eyalete yönelik planlarını açıkladı. Partinin genel başkanı Joel Searby, partinin yenilenmesinde büyük rol oynayan daha fazla isme ihtiyaç duyduklarını söyledi.


“İleri Parti, mevcut siyasi yapının dışında uzlaşma çözümlerini tartışmayı, tasarlamayı ve sunmayı gerçekten önemseyen bağımsızlar için bir kuluçka görevi görüyor” diyen Beute, kararının sadece Cumhuriyetçilerden uzaklaşmakla ilgili olmadığını, aynı zamanda anketler açısında mantıklı olanın da bu olduğunu sözlerine ekledi.


2022 Gallup anketi, seçmenlerin yüzde 60'ının yeni bir partinin gerekli olduğuna inandığını gösterdi. 


İleri Parti gibi bir örgütün ABD'de anlamlı bir siyasi iktidar kutbunu temsil edip edemediği konusu bir yana, seçmenler geleneksel iki partili sistemin ötesine geçilmesinden memnuniyet duyuyor.


Böylece Joel Greenberg'in kripto para dolandırıcılığı, Florida İleri Partisi'nin siyasete karışan ilk adayını motive etmeye yardımcı oluyor.


2021’de İleri Parti’nin “kripto partisi” olacağını söyleyen eski başkan adayı Andrew Yang, dijital varlıkların ve kriptonun kuruluşun hedefleriyle güçlü bir şekilde uyumlu olduğunu belirtiyor. Aynı zamanda, partinin başlatılması için bir NFT sunulmuştu ve Yang, geçtiğimiz eylül ayında bir kripto girişimine dahil oldu.


Yang'ın siyasi mesajları, insanların çalışma ve yaşama şeklini değiştiren yenilikçi teknolojilerin entegrasyonunu öne çıkarıyor. İyi ya da kötü, Beute’nin hikayesi de bu değişimin çoktan gerçekleştiğini gösteriyor.


Joel Greenberg gibilerin her zaman var olacağından, geleneksel siyasi gücün yenilikçi teknoloji vaatleri vermeye devam edeceğinden ve kendilerini daha da zenginleştirmek için gerekeni yapacaklarından emin olabilirsiniz.


Son olarak Beute şunları söylüyor: “Şu anki haliyle, tanıdığım çoğu insan gibi ben de kripto para birimlerine büyük bir şüpheyle yaklaşıyorum. Neyse ki İleri Partisi görüş ayrılıklarını kucaklayan bir alan.”


Daha Fazla Oku

    floridabrian beutejoel greenbergdolandırıcılık

Günün Gelişmeleri İçin E-Bültenimize Abone Olun

E-Bültenimize abone olarak onaylamış ve CoinDesk Türkiye ürün ve hizmetleri için iletişim kurulmasına izin vermiş olursunuz.


YASAL UYARI

Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.


Fiyatları İncele

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Trend Haberler

1
Güne Bakış: Bitcoin'in Ani Düşüşü

25 Temmuz 2024 17:48

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Kategoriler

Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

E-Bülten

Politika

Teknoloji

Kripto Paralar

Hakkında

Hakkında

Kişisel Verileri Koruma Kanunu

Künye

Çerez Politikası

Reklam Verin

KVKK Başvuru Formu

İletişim

Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası


Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

@2022 CoinDesk