Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

Teknoloji

Öğren

Politika

DeFi

TV&Video

Podcast

Etkinlikler

Sponsorlu İçerik

Consensus Magazine

E-Bülten

Politika

Binance’in Eski CEO’su CZ’nin ABD’de Kalması İsteniyor

Zhao, salı günü Bankacılık Gizliliği Yasasını ihlal ettiğini kabullendi.

23 Kasım 2023 10:39

Güncellenme: 23 Kasım 2023 11:48

Federal savcılar, Binance’in eski CEO’su Changpeng Zhao’nun (CZ) Bankacılık Gizliliği Yasasını ihlal etmesi üzerine, şubat ayında verilecek karara kadar ülkeden ayrılmasına izin verilememesi gerektiğini düşünüyor.


Binance ve Zhao, ABD dahil yaptırım uygulanan bölgelerdeki kullanıcılara platformu kara para aklamayı önleme uygulamaları olmaksızın kullandırdığı gerekçesiyle çok sayıda cezai ve hukuki suçlamayla yargılanıyor. Kripto borsasının ödeyeceği 4,3 milyar dolarlık ceza, ABD Adalet Bakanlığı tarihindeki en büyük kurumsal para cezaları arasında yer alıyor.


Çarşamba günkü dava dosyasına göre savcılar, Zhao’nun ülkeden ayrılmasına izin verilmesi durumunda geri dönmeyebileceğini düşünüyor. Cezası belli olmadan hapse atılmasını istemediklerini belirten yetkililer, eski CEO’nun ülkede kalmasının yeterli olacağını savunuyor. Cezanın 23 Şubat 2024’te belirlenmesi planlanıyor ve para cezasının yanı sıra bir yıldan fazla hapis cezası verilmesi oldukça muhtemel.


Mevcut anlaşmanın şartlarına göre, Zhao’nun ülkeden ayrılabilmesi için trust hesabına 15 milyon dolar yatırması, 175 milyon dolarlık kefalet ödemesi ve yeterli fonları bulunan kefiller bulması gerekiyor.


Ancak savcılar bunun yetersiz olduğunu düşünüyor ve varlıklarının çoğu ülke dışında bulunduğundan, Zhao’nun ABD’ye dönmemesi durumunda zararın 175 milyon dolarlık kefaletle karşılanamayacağını söylüyorlar. Zhao’nun vatandaşı olduğu Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve ABD arasında bir iade anlaşması da bulunmuyor.


Salı günkü duruşmada, savunma avukatları cezaya karar verilene kadar eski CEO’nun ABD’de kalmaya zorlanmasının kendisi ve ailesi için zor bir süreç olacağını bildirdi. Çünkü eşi ve çocuklarının şubat ayındaki duruşmaya kadar yalnızca birkaç ayda ABD’ye yerleşmeleri imkansız görünüyor.


Sulh Ceza Hakimi Brian Tsuchida, Zhao’nun teslim olmak ve suçunu kabul etmek için gönüllü olarak ABD’ye gelmesini kaçmayı düşünmediğine yoruyor.


Başka bir savcı ise gönüllü olarak suçunu kabul etmek ile potansiyel hapis cezasıyla karşı karşıya kalmak arasında önemli bir fark olduğunu söylüyor.


Daha Fazla Oku

    BinanceChangpeng ZhaoCZ

Günün Gelişmeleri İçin E-Bültenimize Abone Olun

E-Bültenimize abone olarak onaylamış ve CoinDesk Türkiye ürün ve hizmetleri için iletişim kurulmasına izin vermiş olursunuz.


YASAL UYARI

Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.


Nikhilesh De

Nikhilesh De, CoinDesk'in düzenleyicileri, yasa koyucuları ve kurumları kapsayan küresel politika ve düzenlemelerden sorumlu yönetici editörüdür. BTC'de 50 dolar ve ETH'de 20 dolar'dan fazla varlık sahibi. 2020'de Kriptopara Gazetecileri ve Araştırmacıları Derneği tarafından Yılın Gazetecisi seçildi.

Fiyatları İncele

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Trend Haberler

1
Bitci, Bodrum’da Bitci Summer ile Yeni Yol Haritasını Paylaştı

24 Temmuz 2024 16:55

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Kategoriler

Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

E-Bülten

Politika

Teknoloji

Kripto Paralar

Hakkında

Hakkında

Kişisel Verileri Koruma Kanunu

Künye

Çerez Politikası

Reklam Verin

KVKK Başvuru Formu

İletişim

Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası


Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

@2022 CoinDesk