Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

Teknoloji

Öğren

Politika

DeFi

TV&Video

Podcast

Etkinlikler

Sponsorlu İçerik

Consensus Magazine

E-Bülten

Politika

"Binance Vakası Kanuna Karşı Açık Bir Hile"

CFTC, Pazartesi günü, kripto borsası Binance ve CEO'su Changpeng Zhao'ya dava açtı.

29 Mart 2023 08:08

Güncellenme: 29 Mart 2023 08:15

ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) Başkanı Rostin Behnam, CNBC'de yaptığı açıklamada, Binance'ın net şekilde yasadan kaçındığını gösteren bir belge bulunduğunu duyurdu.


Pazartesi günü CFTC, Binance ve CEO'su Changpeng “CZ” Zhao'ya, kayıt dışı kripto türevlerini bilerek satışa sundukları iddiasıyla dava açtı. Borsa ve kurucusu, vadeli işlemler yasalarını ihlal etmek, vadeli işlemler komisyoncusu olarak kayıt yaptırmamak ve işlemleri yetersiz denetlemek başta olmak üzere birçok suçlamayla karşı karşıya.


Behnam CNBC'ye verdiği demeçte, "Bu, kanundan net bir kaçınma durumu gibi görünüyor. En kısa sürede agresif adımlar atmamız gerekiyordu. 


Çünkü bu süregiden (2019'dan bu yana) bir sahtekarlık ve Ticaret Borsası Yasası'nın ihlaliydi. Dava konusunda kendimizden oldukça eminiz. Açıkçası fazlaca önemsediğimiz bu konuyu kripto sektöründe birkaç yıldır takip ediyoruz” dedi.


Pazartesi günü mahkemeye sunulan belgelerde, borsanın Ocak 2022'ye kadar baş uyum görevlisi olan Samuel Lim de dahil, Binance yetkililerine ait dahili sohbetlerin tutanakları yer alıyor. Tutanaklarda Lim'in, “Görünüşte ABD'li kullanıcılara sahip olduğumuz anlaşılamaz, ancak gerçekte, onları diğer yaratıcı yöntemleri kullanarak elde etmeliyiz” dediği öne sürülüyor.


Behnam ayrıca, Binance'ın, müşterilerini gerçek konumlarını gizlemek ve küresel pazarlara çevrimiçi erişmek için sanal özel ağları (VPN'ler) kullanmaya açıkça teşvik ettiği yönündeki suçlamalara da atıfta bulundu.


Behnam sözkonusu demecinde, “Bir merkeze ve bir lokasyona sahip olmamak CFTC'nin peşinizden gelmesini engelleyemez” derken, Zhao, Pazartesi günü yayımladığı bir blog yazısında davayı "gerçeklerin eksik şekilde okunması" olarak nitelendirirken iddiaların hiçbirine doğrudan temas etmedi.


Daha Fazla Oku

    Rostin BehnamCFTCZhaoBinance

Günün Gelişmeleri İçin E-Bültenimize Abone Olun

E-Bültenimize abone olarak onaylamış ve CoinDesk Türkiye ürün ve hizmetleri için iletişim kurulmasına izin vermiş olursunuz.


YASAL UYARI

Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.


Camomile Shumba

Camomile Shumba, İngiltere merkezli bir CoinDesk regülasyon muhabiridir. Shumba daha önce Business Insider ve Bloomberg'de staj yaptı. Camomile, Harpers Bazaar, Red, BBC, Black Ballad, Journalism.co.uk, Cryptopolitan.com ve South West Londoner'da yer aldı. Shumba, multimedya gazeteciliği alanında yüksek lisans derecesi yapmadan önce East Anglia Üniversitesi'nde birleşik derece olarak siyaset, felsefe ve ekonomi okudu. Lisans eğitimini yaparken, fark yaratma konusunda ödüllü bir radyo programı yaptı. Şu anda herhangi bir dijital para biriminde veya projede varlığı yok.

Fiyatları İncele

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Trend Haberler

1
ABD Teknoloji Bozgunu Bitcoin’i 64 Bin Dolara Geri Çekti

25 Temmuz 2024 14:46

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Kategoriler

Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

E-Bülten

Politika

Teknoloji

Kripto Paralar

Hakkında

Hakkında

Kişisel Verileri Koruma Kanunu

Künye

Çerez Politikası

Reklam Verin

KVKK Başvuru Formu

İletişim

Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası


Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

@2022 CoinDesk