Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

Teknoloji

Öğren

Politika

DeFi

TV&Video

Podcast

Etkinlikler

Sponsorlu İçerik

Consensus Magazine

E-Bülten

Politika

Binance CEO’su Zhao: “Rus Kullanıcıların Durumu Karışık”

Bir basın toplantısı düzenleyen Binance CEO’su Changpeng Zhao, Rus kullanıcıların sistemden çıkartılıp çıkartılmayacağıyla ilgili bir soruya “Karışık ve zor bir durum” cevabını verdi.

3 Kasım 2022 12:29

Güncellenme: 3 Kasım 2022 14:18

İşlem hacmi bakınmdan dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in CEO’su Changpeng Zhao, düzenlediği bir basın toplantısında yeni ve daha güçlü Avrupa Birliği yaptırımlarının Rus kullanıcılar açısından karışık bir durum yarattığını belirtti.


“Biz hiçbir millete karşı değiliz” diyen Zhao, “Biz insanlara değil, savaşlara karşıyız. Ancak, iş dünyasında farklı yerlerde lisanslarımız var ve kurallara uymak zorundayız” diye devam etti.


Zhao, basın toplantısında CoinDesk tarafından yöneltilen “LocalBitcoins, Crypto.com, Kraken ve diğer şirketler gibi siz de Rus kullanıcıları sistemden çıkartacak mısınız?” sorusuna bu konuda henüz net bir cevabı olmadığını söyledi. Bunun karışık bir durum olduğunu belirten Zhao, Fransa, İtalya, İspanya, Litvanya ve İsveç’te lisanslı şirketleri olduğunu ancak yaptırımlar nedeniyle bu bölgelerden Rus vatandaşlarına hizmet sunamayacaklarını aktardı.


Yasa düzenleyicilerle iletişim kurarak Rus kullanıcılara hizmet sunup sunamayacaklarını sorduklarını aktaran Zhao, “Bunun uluslararası alanda nasıl olacağını göreceğiz. Uzmanlardan öneri bekliyoruz. Zor bir durum” dedi.


Zhao, daha önce Rusya’nın kendileri için önemli bir pazar olduğunu, Binance’in Rusya’da popüler bir borsa olduğunu belirtmişti.


Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından Rus vatandaşların AB menşeli kripto hizmetlerini kullanmaları engellenmişti.


Ayrıca Rus vatandaşların dijital cüzdanlarında sadece 10 bin euro’ya kadar dijital varlığı tutmalarına izin verilirken, 6 Ekim’de kabul edilen yeni yaptırımlarla içindeki para miktarına bakılmaksızın Rus vatandaşları dijital cüzdan sahibi olmaları tamamen engellendi. Bunun üzerine LocalBitcoins, Crypto.com ve Blockchain.com gibi Avrupalı kripto hizmet sağlayıcıları Rus kullanıcılara bildirimler göndererek hesaplarının yakında kapatılacağını belirtti. Tabii bu durumdan savaş karşıtı ve Rusya’da yaşamayan Rus vatandaşları da etkilendi.


Öte yandan kripto üzerindeki bu yaptırımların Avrupa'da yaşayan Rus vatandaşları açısından bankalara uygulanan yaptırımlara göre daha ağır olmasını Zhao da basın toplantısında dile getirerek, “Neden kripto hizmetleri üzerindeki yaptırımlar bankalardan daha ağır?” sorusunu sordu.

Günün Gelişmeleri İçin E-Bültenimize Abone Olun

E-Bültenimize abone olarak onaylamış ve CoinDesk Türkiye ürün ve hizmetleri için iletişim kurulmasına izin vermiş olursunuz.


YASAL UYARI

Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.


Anna Baydakova

Anna blok zinciri projeleri ve düzenlemeler üzerine yazıyor ve özel ilgi alanı Doğu Avrupa ve Rusya. özellikle mahremiyet, siber suçlar, yaptırım politikaları ve sansür hakkında çalışmalarda bulunuyor. Anna eser miktarda BTC sahibi.

Fiyatları İncele

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Trend Haberler

1
Güne Bakış: Tokenize Edilmiş Hazine Bonoları 1 Milyar Dolar Sınırını Aştı

28 Mart 2024 17:26

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Kategoriler

Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

E-Bülten

Politika

Teknoloji

Kripto Paralar

Hakkında

Hakkında

Kişisel Verileri Koruma Kanunu

Künye

Çerez Politikası

Reklam Verin

KVKK Başvuru Formu

İletişim

Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası


Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

@2022 CoinDesk