Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

Teknoloji

Öğren

Politika

DeFi

TV&Video

Podcast

Etkinlikler

Sponsorlu İçerik

Consensus Magazine

E-Bülten

Politika

Ava Labs’in CEO’su, Kripto Düzenleyicilerine Çağrıda Bulundu

Avalanche (AVAX) katman-1 blok zincirinin geliştiricisi Ava Labs’in sahibi Emin Gün Sirer, Cornell Blockchain konferansında düzenleyicilere seslendi.

24 Nisan 2023 12:12

Güncellenme: 24 Nisan 2023 12:33

Ava Labs’in kurucusu ve CEO’su Emin Gün Sirer, her yıl gerçekleştirilen Cornell Blockchain konferansında, düzenleyicilerin blok zinciri ve kripto para alanlarındaki kodları anlayıp denetleyemediği sürece kendilerini karar verici görmemeleri gerektiğini söyledi.

Gün Sirer, New York’un Roosevelt Adası’nda gerçekleşen etkinlikte şu ifadeleri kullandı: “Düzenleyiciler şu anda bu aşamaya yakın bile değiller. Ancak saçma sapan numaralar yapmakla meşguller.”

FTX borsasının çöküşü ve 2022’de gerçekleşen diğer felaketlerden sonra kripto alanı düzenleyicilerin hedefi olmaya devam ediyor. Fakat Gün Sirer, en acımasız kısıtlamaların bile kriptoyu yok edemeyeceğini belirtiyor:

“Kriptoyu tamamen yasaklayabileceğinizi gerçekten düşünüyor musunuz? Z kuşağı dijital dünyayla büyüyen bir jenerasyon ve bu teknolojinin ortadan kalkmasına izin vermeleri imkansız. Bu teknolojinin imkanlarının farkındalar.”

CEO, gelecek bir milyar kullanıcıyı kriptoya entegre etmek için ölçeklenebilirlik, kullanım kolaylığı ve uyumluluk gibi alanların iyileştirilmesi gerektiğine de değindi. Bununla birlikte, sıfır bilgi kanıtı (ZKP) olarak bilinen teknolojinin kapasitesi konusunda şüpheci olduğunu dile getirdi.

Samuel Beckett’in ana karakterlerin asla gelmeyecek bir şeyin gelmesini sonsuz bir döngüde bekledikleri absürd tiyatro oyunu “Godot’yu Beklerken”e atıfta bulunan Gün Sirer, bu teknoloji hakkındaki görüşlerini şu şekilde aktarıyor: “Bu alan genellikle yeni bir şeyin ortaya çıkmasını bekleyip duruyor, ben de bunları ‘Godot’ çözümleri olarak adlandırıyorum.”

“Eğer bir şey gerçekleşmiyorsa mutlaka iyi bir nedeni vardır. ZKP’ler harika teknolojiler fakat ölçeklenebilirlik açısından henüz tamamen verimli değiller. Bu konuda çalışan arkadaşlarım var ve tabii ki onları destekliyorum. Ölçeklenebilirliği çözseler bile gecikme süresi ve kullanıcı deneyimi konuları bana endişe vermeye devam edecek.”


Daha Fazla Oku

    Ava LabsEmin Gün SirerAVAX

Günün Gelişmeleri İçin E-Bültenimize Abone Olun

E-Bültenimize abone olarak onaylamış ve CoinDesk Türkiye ürün ve hizmetleri için iletişim kurulmasına izin vermiş olursunuz.


YASAL UYARI

Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.


Ian Allison

Ian Allison is a senior reporter at CoinDesk, focused on institutional and enterprise adoption of cryptocurrency and blockchain technology. Prior to that, he covered fintech for the International Business Times in London and Newsweek online. He won the State Street Data and Innovation journalist of the year award in 2017, and was runner up the following year. He also earned CoinDesk an honourable mention in the 2020 SABEW Best in Business awards. Ian graduated from the University of Edinburgh. He holds ETH.

Fiyatları İncele

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Trend Haberler

1
Bitci, Bodrum’da Bitci Summer ile Yeni Yol Haritasını Paylaştı

24 Temmuz 2024 16:55

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Kategoriler

Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

E-Bülten

Politika

Teknoloji

Kripto Paralar

Hakkında

Hakkında

Kişisel Verileri Koruma Kanunu

Künye

Çerez Politikası

Reklam Verin

KVKK Başvuru Formu

İletişim

Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası


Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

@2022 CoinDesk