Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

Teknoloji

Öğren

Politika

DeFi

TV&Video

Podcast

Etkinlikler

Sponsorlu İçerik

Consensus Magazine

E-Bülten

Politika

Alameda, Ödenen Kredileri Geri Alırsa Voyager-Binance Anlaşmasının Avantajları Yarı Yarıya Azalacak

Düzenleyicilerin Binance US'in Binance.com'la ilişkisinden şüphelendikleri ve Binance US'in "staking" hizmetinin yasadışı olduğunu iddia ettikleri belirtiliyor.

27 Şubat 2023 17:23

Güncellenme: 27 Şubat 2023 17:33

Teksas'lı düzenleyiciler, Cuma günü yapılan bir duruşmanın dava dosyasına göre, Binance US'in müflis kripto kredi kuruluşu Voyager'ı satın almak amacıyla verdiği teklifin alacaklılara sağlayacağı faydalar bakımından Alameda Research'ün Voyager’daki 445 milyon dolarlık kredi ödemesini geri alıp alamayacağına bağlı olduğunu, bu nedenle olası bir anlaşmanın uğraşmaya değmeyecek kadar değersiz bir hale geldiğini öne sürdüler.


Teksas bankacılık ve menkul kıymetler kuruluşları açtıkları dava kapsamında, şirketin sadece varlıklarını tasfiye etmesinin Voyager'ın alacaklıları için daha iyi bir seçenek olabileceğini belirterek muhtemel alıcı Binance US'in kendi "staking" programı aracılığıyla yasa dışı menkul kıymet alım-satımı yapabileceği uyarısında bulundular.


New Jersey'li menkul kıymet düzenleyicileri tarafından da desteklenen Cuma günkü davanın dosyasında, "Eğer Alameda, idari giderlere ilişkin iddiasını kanıtlamayı başarırsa... geri ödeme %51'den %24-26'ya düşürülebilir. Bu miktar, genel teminatsız hak sahiplerinin 7. bölüm hükümlerine göre yapılacak tasfiyede alacakları tahmin edilen miktardan çok daha düşük." denildi. 


Voyager avukatları, Binance US anlaşmasının alacaklılar tarafından ciddi anlamda desteklendiğini ifade ediyorlar. Teksas dosyası ise alacaklıların, Kasım ayındaki iflasından önce kredi geri ödemelerini başarılı şekilde tahsil eden, çökmüş kripto borsası FTX'e ait ticaret şirketi Alameda'nın riskleri konusunda yeterince uyarılmadıklarını öne sürüyor.


Dosyada, müşterilerin kişisel verilerinin yeterli düzenlemeye sahip olmayan denizaşırı yargı bölgelerine aktarılabileceği konusunda uyarılmamaları nedeniyle 1,02 milyar dolar değerindeki Binance US anlaşmasının da feshedilmesi gerektiği belirtiliyor.


Binance'a yönelik endişeler

New York'un güney bölgesindeki bir iflas mahkemesine yapılan başvuruda, Binance'in iş modeliyle ilgili endişeler de ayrıntılı olarak anlatılıyor.

Teksas Menkul Kıymetler Kurulu İcra Direktörü Joe Rotunda yaptığı açıklamada, "Binance US'in staking programının, geleneksel kripto "staking" işleminden farklı olduğunu ve yasa dışı menkul kıymet alım-satımı gibi göründüğünü" ifade etti.


Bu yorumlar, bu ayın başlarında kripto borsası Kraken'in yaptırımlar bağlamında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) milyonlarca dolarlık para cezası ödemesi ve ülkede staking hizmetini durdurmayı kabul etmesinin ardından geldi.


Cuma günkü sözkonusu duruşmaya ait dosyada, “Binance US'in Devlet Menkul Kıymetler Kurulu'na (SSB) hiçbir şekilde lisans başvurusunda bulunmamasına rağmen, müşterilerine Teksas'ta lisans alma girişimlerinin olumlu yönde ilerlediğini açıkladığı, bir yıl sonra ise, yeterli finansal bilgi sunamaması nedeniyle Teksas Eyaleti Bankacılık Bakanlığı'na (DOB) yaptığı lisans başvurusunu geri çektiği belirtiliyor. 


Ayrıca, Voyager müşterilerinin kabul etmesi gereken kullanım koşullarının, “Binance.com'un, ABD'li müşterilerle ilgilenmediği iddia edilse bile ABD'de etkin şekilde faaliyet yürütmesini sağlayabileceği” kaydediliyor.


SEC ve Federal Ticaret Komisyonu anlaşmaya karşı çıktı. Komisyon Temmuz'da iflas başvurusunda bulunmadan önce Voyager’a ilişkin aldatıcı pazarlama yaptığı iddialarını araştırdığını bildirmişti. Bu bağlamda 2 Mart’ta duruşma yapılacak.

CoinDesk Binance US'in konuyla ilgili görüşlerine başvurdu.


Daha Fazla Oku

    BinanceVoyagerAlamedaSEC

Günün Gelişmeleri İçin E-Bültenimize Abone Olun

E-Bültenimize abone olarak onaylamış ve CoinDesk Türkiye ürün ve hizmetleri için iletişim kurulmasına izin vermiş olursunuz.


YASAL UYARI

Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.


Jack Schickler

Jack Schickler, Belçika'nın Brüksel kentinde kripto düzenlemelerine odaklanan bir CoinDesk muhabiri. Daha önce MLex haber sitesi için mali düzenlemeler hakkında yazıları yayımlandı. Avrupa Komisyonu ve Birleşik Krallık Hazinesi'nde konuşma yazarı ve politika analisti olarak görev yaptı. Herhangi bir kripto varlığı yok.

Fiyatları İncele

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Trend Haberler

1
Güne Bakış: Hong Kong Onaylı ETF'lerin Beklentiyi Karşılamamasıyla BTC Yeniden Düşüyor

30 Nisan 2024 17:40

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Kategoriler

Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

E-Bülten

Politika

Teknoloji

Kripto Paralar

Hakkında

Hakkında

Kişisel Verileri Koruma Kanunu

Künye

Çerez Politikası

Reklam Verin

KVKK Başvuru Formu

İletişim

Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası


Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

@2022 CoinDesk