Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

Teknoloji

Öğren

Politika

DeFi

TV&Video

Podcast

Etkinlikler

Sponsorlu İçerik

Consensus Magazine

E-Bülten

Politika

ABD, Celsius'un İflasa Sürükleniş Sebebinin Araştırılması Gerektiğini Söyledi

Enron ve Lehman Brothers da dahil olmak üzere tarihteki en yüksek profilli ve tartışmalı iflaslardan bazılarına bağımsız bir denetçi atanmıştı.

19 Ağustos 2022 11:04

Güncellenme: 19 Ağustos 2022 12:43

ABD hükümet yetkilileri, kripto borç veren Celsius Network'ün iflasa sürüklenişin nedenini araştırmak için bağımsız bir denetçinin atanmasını istedi. Enron ve Lehman Brothers için de bu soruşturma türü kullanılmıştı.


Perşembe günü hazırlanan bir mahkeme dosyasına göre, iflas konularını denetleyen ABD Mütevelli Heyeti ofisi, Celsius'un operasyonları ve finansal sağlığı ile yönetiminin iflasa girmesine nasıl izin verdiği hakkında çok fazla soru olduğunu söyledi.


Davayı denetleyen yargıç, bağımsız yürütülen soruşturmada şirketin yıllık finansal raporları hakkındaki soruları cevaplayacak ve iflas davasında "önemli şeffaflık sorunlarını" ele alacaktır.


ABD Mütevelli Heyeti, "Müşteriler, ilgilenen taraflar ve halk arasında, Borçlular tarafından tutulan kriptonun türü, gerçek değeri veya nerede tutulduğu konusunda gerçek bir anlayış yok" dedi. "Burada, iflas sisteminin bütünlüğüne halkın güvenini sağlamak, alacaklıların ve çıkar sahiplerinin Borçlulara olan doğal güvensizliğini etkisiz hale getirmek için borçluların iş modelini, operasyonlarını, yatırımlarını, borç verme işlemlerini, müşteri hesaplarının niteliğini açık ve anlaşılır bir şekilde araştırmak, devamında da durum hakkında raporlamak için bağımsız bir denetçi gereklidir."


Tartışmalı Enron ve Lehman vakalarında, bir müfettiş muhteşem düşüşlerinin nedenlerinin oldukça detaylı araştırmaya başladı. Denetçi, 2003 tarihli bir Associated Press makalesine göre, Enron ile birlikte şirketteki üst düzey yetkililerin "Enron'un mali olarak sona ermesi için bir sorumluluk çemberi" içinde olduğu sonucuna vardı. New York Times, 2010 yılında bir iflas denetçisinin raporuna dayanarak "Lehman Brothers, geri alınmasına yol açan kötü yatırımları gizlemek için muhasebe el çabukluğunu kullandı" dedi.


ABD Mütevelli Heyeti, Celsius'un üçüncü taraf bir kredi aldığını, ancak borç verenin kim olduğunu, teminatın ne olduğunu veya ne tür bir kredi verildiğini açıklamadığını belirtti. Üstelik, bu olay borç veren kişinin teminatı iade edemediği ortaya çıktıktan sonra oldu.


Dosyalamada, Celsius CEO'su Alex Mashinsky'nin soyadını kullanarak "Borçluların bu borç verene karşı sahip olabileceği iddia türlerinin hiçbir açıklaması Mashinsky Deklarasyonu'nda yapılmamıştır ve yasal başvurunun neden aranmadığına dair bir açıklama yoktur" dendi. "Ayrıca, Borçlular tarafından yasal başvuru yoluna ilişkin herhangi bir soruşturma açıklaması da yoktur."


Mütevelli Heyeti ofisi mahkemede, Celsius'un müşterilerinin de şirkete güvenmediğini söyledi.


Dosyalamada, bağımsız bir denetçinin atanmasının hem Celsius'un, hem alacaklılarının hem de hisse senedi sahiplerinin "en iyi çıkarına olacağı" belirtildi.


Celsius'un teminatsız alacaklıları için bir Twitter hesabı, talebe itiraz ettiğini söyledi. Ayrıca bir denetçinin "CEL'in maliyetleri düşürmesi gerektiğinde milyonlarca maliyet getireceğini" dile getirdi.


Günün Gelişmeleri İçin E-Bültenimize Abone Olun

E-Bültenimize abone olarak onaylamış ve CoinDesk Türkiye ürün ve hizmetleri için iletişim kurulmasına izin vermiş olursunuz.


YASAL UYARI

Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.


Nikhilesh De

Nikhilesh De, CoinDesk'in düzenleyicileri, yasa koyucuları ve kurumları kapsayan küresel politika ve düzenlemelerden sorumlu yönetici editörüdür. BTC'de 50 dolar ve ETH'de 20 dolar'dan fazla varlık sahibi. 2020'de Kriptopara Gazetecileri ve Araştırmacıları Derneği tarafından Yılın Gazetecisi seçildi.

Fiyatları İncele

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Trend Haberler

1
BTC Piyasa Genelinden Daha İyi Performans Gösteriyor, AAVE Yükselişte

26 Temmuz 2024 14:13

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Kategoriler

Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

E-Bülten

Politika

Teknoloji

Kripto Paralar

Hakkında

Hakkında

Kişisel Verileri Koruma Kanunu

Künye

Çerez Politikası

Reklam Verin

KVKK Başvuru Formu

İletişim

Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası


Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

@2022 CoinDesk