Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

Teknoloji

Öğren

Politika

DeFi

TV&Video

Podcast

Etkinlikler

Sponsorlu İçerik

Consensus Magazine

E-Bülten

Politika

Consensus 2022: Hükümet Temsilcisinden Düzenleme Açıklaması

ABD Hazine Müsteşar Yardımcısı Wally Adeyemo: Finansal sistemi korumak için düzenleyici bir mimari oluşturmak üzere sizinle birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz

10 Haziran 2022 20:26

Güncellenme: 11 Haziran 2022 11:09

ABD Hazine Müsteşar Yardımcısı Wally Adeyemo Consensus 2022’de dijital varlık ortamına Biden hükümetinin bakışı hakkında bir sunum yaptı. Adeyemo bakanlık ve hükümet olarak önümüzdeki aylarda yapacakları düzenleme üzerinde durdu.


Gelecek bir kaç ay içinde bir kripto varlıklar için bir düzenleme yapılacağını belirten  Adeyemo'nun konuşmasından satır başları şöyle:


  • Ukrayna’yı desteklemek ve kendilerini Rusya’nın hoyrat şekilde işgaline karşı korumaları için yaptırım uyguladık. Yaptırımlarımız zor kullanmalarını engellemek için merkezi bir rol oynadı. Kripto paralar bugün bizim yaptırımlarımızı delmenin asıl yolu değil. Diğer taraftan Rusya kripto paraları kendi suçları için kullanan siber suçluların bir merkezi. Hazine halihazırda  cephede harekete geçti.  
  • Mesela nisanda, Rusya dışında faaliyet gösteren dünyanın en büyük darknet pazarı Hydra için yaptırımlar uyguladık. Kripto ekosistemindeki bazı yatırımcılar ve firmalar Rusya’nın dijital varlıkları istismar edenlere cennet vadetmesi karşısında başka tarafa bakmayı seçiyor. 
  • Afganistan'daki sorunun bir kısmı, birkaç şirket, özellikle finansal kuruluşları, son zamanlarda hükümetin devrilmesinin ardından bir şekilde iş yapmak istiyor. Afganlar temel ihtiyaçlarını karşılamak için gereken nakite erişemiyor. Yurt dışındaki akrabaları onlara kolayca havale yapabilseydi STK’lar akıllı telefondan bir düğmeye basarak dünyanın dört bir yanına ödeme yapabilseydi bu çözüme yardımcı olabilirdi. Dijital varlıklar burada çözüme yardımcı olabilir. Hem Riskleri hem fırsatları dengelemeliyiz.
  • İnanıyorum ki biz siyasetçiler ve siz yatırımcılar, girişimciler ve geliştiriciler 4 şeyi gerçekten istiyoruz. Birincisi, işletmeler ve tüketiciler için daha iyi teknolojiler istiyoruz. Özellikle geleneksel olarak geri bırakılanlar için. İki, tüketicilerin ve işletmelerin gerektiği gibi korunmasını istiyoruz. Üç, finansal istikrardan emin olmak istiyoruz. Son olarak suç, dolandırıcılık ve diğer istismarları hepimizin topluca içinde bulunduğu finansal sistemden dışlamak istiyoruz.

  • Terra USD ve Luna’nın çöküşü stabil coin’lerle ilgili düzenlemenin ne kadar gerekli olduğunu ortaya koydu. Hazine Bakanlığı ve genel anlamda Biden Hükümeti olarak dijital varlıklar hakkında kanun hükmünde kararname üzerine çalışıyoruz. 
  • Pek çok durumda öz-düzenleme ile bu sorunların çoğunu çözebiliriz. Açık olacağım. Dijital varlık şirketleri ve borsaları; kötü oyuncuları kripto ekosisteminin parçası olarak tutmaya devam ederseniz savunmasız tüketici üzerinde etkilere neden olup kendi firmanızı ve endüstrinizi riske atarsanız. Bu durum sıkı bir düzenleme ile sonuçlanır.  
  • Dünyanın önde gelen şirketleri Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sırasında Rusya merkezli aktörlerle ilişkisini kesti. Pek çoğu bunu henüz zorunlu olmadan yaptı. Çünkü bu kendi işletmeleri için doğru olandı. Hepinizi benzer bir bakış açısına sahip olmanız konusunda yüreklendiriyorum. Proaktif olup riskleri tanımlamak ve kötü oyuncuları dışlamak dijital varlık ekosisteminin çıkarına. 
  • Özellikle dijital varlıklar için finans kuralları söz konusu olduğunda uluslararası standartları uygulamaya yönelik çalışmak için mali eylem görev gücü aracılığıyla yabancı müttefiklerimiz ve ortaklarımızla da yakın çalışıyoruz. Sizi ve kurumunuzu bu çabalarda ve kuralları ve yaptırımları uygulamak için gereken önlemleri alırken, aynı zamanda ortaklık ruhu içinde bunların altında yatan bilgileri toplamak ve analiz etmek için kullandığımız teknolojilerin geliştirilmesine yardımcı olan ortaklarımız olarak görüyoruz. 
  • Finansal sistemi korumak için düzenleyici bir mimari oluşturmak üzere sizinle birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz. Yasadışı faaliyetlerden korunma desteğini size sağlarken, ulusal güvenliğimizi koruma yeteneğinde Amerika'nın Uluslararası konumunu yenilemeye devam etmeniz için gereken şey, küresel mali liderliğimize ve hükümetimize bağlı kalmak. 
  • Şimdi bunu yaptığınız gibi, küresel Finansal sistemin geleceği giderek daha dijital hale geliyor. Amacımız, sistemin yalnızca güvenli ve emniyetli olmasını sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda düzenleyici çerçevemize bağlı şirketlerin yenilikçiliğinden de faydalanmasını sağlamaktır.

Günün Gelişmeleri İçin E-Bültenimize Abone Olun

E-Bültenimize abone olarak onaylamış ve CoinDesk Türkiye ürün ve hizmetleri için iletişim kurulmasına izin vermiş olursunuz.


YASAL UYARI

Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.


CoinDesk Türkiye

CoinDesk, gelişmekte olan kripto ekonomi ve finansal sistemin dönüşümü ile büyüyen küresel topluluk için en etkili ve güvenilir platformdur. 2013 yılında kurulan CoinDesk, kripto varlıklar ve blok zinciri teknolojisi ile ilgilenen milyonlarca müşteriye haber, analizler, podcast yayınları, canlı yayınlanan TV programları, araştırma raporları, canlı etkinlikler ve indeks, veri ve analitiğin birleştiği araçlar sağlamaktadır.

Fiyatları İncele

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Trend Haberler

1
Güne Bakış: Bitcoin 60.000 Doları Bir Kez Daha Aştı

4 Ekim 2024 18:39

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Kategoriler

Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

E-Bülten

Politika

Teknoloji

Kripto Paralar

Hakkında

Hakkında

Kişisel Verileri Koruma Kanunu

Künye

Çerez Politikası

Reklam Verin

KVKK Başvuru Formu

İletişim

Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası


Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

@2022 CoinDesk