Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

Teknoloji

Öğren

Politika

DeFi

TV&Video

Podcast

Etkinlikler

Sponsorlu İçerik

Consensus Magazine

E-Bülten

Politika

AB, Kripto Yetkilendirme Yasası, MiCA'yı Kabul Etti

Dünyanın en büyük üçüncü ekonomisi, Kripto Varlıklar Düzenlemesindeki Piyasaların yatırımcıları korumasını ve stablecoin ihraççıları için sert kurallar oluşturmasını istiyor.

1 Temmuz 2022 09:20

Güncellenme: 1 Temmuz 2022 09:22

Avrupa Birliği (AB) politika yapıcıları, bloğun 27 üye ülkesinde kripto varlıklarını ve hizmet sağlayıcılarını düzenlemek için dönüm noktası niteliğinde bir mevzuat üzerinde anlaşma sağladılar.


Dünyanın üçüncü en büyük ekonomisini temsil eden politika yapıcılar, yaklaşık iki yıldır Kripto Varlıklar Piyasası (MiCA) çerçevesinde pazarlık yapıyorladı.


Sonunda yasama paketi, kripto para ihraç edenlerin beyaz kağıt adı verilen bir tür teknik manifesto yayınlaması, yetkililere kaydolması ve istikrarlı paralar (kripto para birimleri değerine sabitlenmiş) için uygun banka tarzı rezervler tutması gibi konuları içeren mevzuat üzerinde anlaştılar.


Parlamenter Stefan Berger, politika yapıcıların bir anlaşmaya vardığını doğrulayan bir tweet atarken yaklaşık yedi saat süren görüşmelerin sonunda Avrupa Komisyonu'ndan Mairead McGuiness tarafından da memnuniyetle karşılandı.


McGuinness, CoinDesk'e kripto piyasalarında son haftalarda görülen türbülansa gönderme yaparak, “Bence herkes artık düzenlenmemiş bir sektöre sahip olamayacağınızın farkında” dedi ve Bunda lider olduğumuz için mutluyuz, uluslararası işbirliği olması gerektiğini düşünüyoruz çünkü kendi başımıza düzenleme yapmamamız önemli" ifadelerini kullandı.


McGuinness daha önce ABD’yi kripto düzenlemesi konusunda işbirliği yapmaya çağırmıştı. 


Avrupa Merkez Bankası'ndan Christine Lagarde, kripto kredisi gibi yeni alanlarla başa çıkmak için daha fazla yasaya ihtiyaç duyulacağını söyledikten sonra McGuinness bunun hikayenin sonu olmadığını da öne sürdü.


Görüşmeler hakkında bilgi sahibi bir yetkili CoinDesk'e, nihai anlaşmaya göre, NFT'ler bölünmedikçe veya parçalara ayrılmadıkça, takas edilemez tokenlerin tamamen yasa kapsamından çıkarılacağını söyledi.

Günün Gelişmeleri İçin E-Bültenimize Abone Olun

E-Bültenimize abone olarak onaylamış ve CoinDesk Türkiye ürün ve hizmetleri için iletişim kurulmasına izin vermiş olursunuz.


YASAL UYARI

Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.


Jack Schickler

Jack Schickler, Belçika'nın Brüksel kentinde kripto düzenlemelerine odaklanan bir CoinDesk muhabiri. Daha önce MLex haber sitesi için mali düzenlemeler hakkında yazıları yayımlandı. Avrupa Komisyonu ve Birleşik Krallık Hazinesi'nde konuşma yazarı ve politika analisti olarak görev yaptı. Herhangi bir kripto varlığı yok.

Fiyatları İncele

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Trend Haberler

1
Güne Bakış: Bitcoin Yeni Zirvelere mi Oynayacak?

15 Ekim 2024 16:46

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Kategoriler

Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

E-Bülten

Politika

Teknoloji

Kripto Paralar

Hakkında

Hakkında

Kişisel Verileri Koruma Kanunu

Künye

Çerez Politikası

Reklam Verin

KVKK Başvuru Formu

İletişim

Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası


Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

@2022 CoinDesk