Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

Teknoloji

Öğren

Politika

DeFi

TV&Video

Podcast

Etkinlikler

Sponsorlu İçerik

Consensus Magazine

E-Bülten

Politika

“AB Kripto Bankacılığı Lisans Prosedürleri Fazlasıyla Tutarsız”

Avrupa Merkez Bankası, Alman ve Lüksemburg bankalarının hakim olduğu geçiş dönemini sakinleştirme çabasında.

21 Mart 2023 15:09

Güncellenme: 21 Mart 2023 15:24

Avrupa Merkez Bankası (ECB), Salı günü yayınladığı yıllık raporunda, bölgedeki kripto yasalarının farklılığının altını çizerek, Euro Bölgesi’ndeki bankaların, kripto lisansı taleplerinin daha tutarlı hale getirilmesi gerektiğini belirtti.


ECB, teknoloji odaklı bankaların lisans talepleri devam ederken, sitem üzerindeki otoritesini ve kontrolünü artırmayı planlıyor.


Bankanın yıllık raporunda, "Kripto varlıkların yönetimi konusunda ulusal düzenlemeler birbirinden oldukça farklı bir yol izlerken, ECB, kripto  lisans taleplerinin değerlendirmesini genel ve uyumlu bir ortama taşımak için adımlar atıyor” ifadeleri kullanıldı.


ECB, kripto odaklı bankaların lisans talep başvurularının çoğunun ülkedeki yasa kapsamındaki zorunluluklardan kaynaklı olarak Almanya'dan geldiğini açıklarken bir talebin de Lüksemburg'dan geldiğini söyledi.


Almanya’nın finansal düzenleyicisi BaFin gibi ulusal denetleyiciler, ülke sınırları içindeki küçük hacimli bankaları kontrol ederken, ECB, lisans verip vermeme veya geri alma konusunda son kararı verme hakkına sahip bulunuyor.


ECB, Şubat ayında bankalara, bankaların kripto risklerinin önemsiz olduğunu gösteren bir anketin ardından, bitcoin gibi desteklenmeyen kripto varlıklarını saklamaktan vazgeçirebilecek daha sert ve yeni sermaye kurallarını benimsemelerini önermişti.


Avrupa Birliği'nin Kripto Varlık Piyasaları Mevzuatı'na (MiCA) dair, Avrupa Parlamentosu'nda yapılacak müzakere için tarih 18 Nisan olarak belirlenmişti. Parlamento'nun sitesinde yayınlanan gündeme göre, blok genelinde bir kripto lisanslama düzenlemesi getirecek olan kritik yasanın resmi anlaşmasının son hali bu tarihte müjdelenecek. Yasanın siyasi taslağı Haziran’da tamamlanmıştı, ancak AB'nin 24 resmi diline çevrilmesi gereken yasal metin üzerinde kesin anlaşmaya varılmasında birçok aksaklık yaşanmıştı.


Normal parlamento prosedürlerine göre, MiCA ile ilgili son oylama bir sonraki günde, 19 Nisan'da yapılacak.






Daha Fazla Oku

    ecbABkriptolisanseuro bölgesi

Günün Gelişmeleri İçin E-Bültenimize Abone Olun

E-Bültenimize abone olarak onaylamış ve CoinDesk Türkiye ürün ve hizmetleri için iletişim kurulmasına izin vermiş olursunuz.


YASAL UYARI

Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.


Jack Schickler

Jack Schickler, Belçika'nın Brüksel kentinde kripto düzenlemelerine odaklanan bir CoinDesk muhabiri. Daha önce MLex haber sitesi için mali düzenlemeler hakkında yazıları yayımlandı. Avrupa Komisyonu ve Birleşik Krallık Hazinesi'nde konuşma yazarı ve politika analisti olarak görev yaptı. Herhangi bir kripto varlığı yok.

Fiyatları İncele

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Trend Haberler

1
XRP Üçgen Formasyonunun Ardından %12 Arttı

17 Temmuz 2024 16:18

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Kategoriler

Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

E-Bülten

Politika

Teknoloji

Kripto Paralar

Hakkında

Hakkında

Kişisel Verileri Koruma Kanunu

Künye

Çerez Politikası

Reklam Verin

KVKK Başvuru Formu

İletişim

Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası


Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

@2022 CoinDesk