Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

Teknoloji

Öğren

Politika

DeFi

TV&Video

Podcast

Etkinlikler

Sponsorlu İçerik

Consensus Magazine

E-Bülten

Politika

Tether, Chainalysis ile İşlem Gözetimi Ortaklığı Kurdu

Sistem, şirketin yasa dışı faaliyetlerde kullanılabilecek riskli kripto adreslerini belirlemesine yardımcı olacak.

3 Mayıs 2024 10:05

Güncellenme: 3 Mayıs 2024 10:27

Piyasadanın lider stabil parası USDT'nin ihraççısı Tether, ikincil piyasalarda token’larıyla yapılan işlemleri takip etmek için blok zinciri gözetim şirketi Chainalysis ile iş birliği yaptığını duyurdu.


Tether'in paylaşımına göre, gözetim sistemi terör finansmanı gibi faaliyetlerle ilişkilendirilebilecek uluslararası yaptırımlara uygunluğu ve yasa dışı transfer tespitini içeriyor. Sistem, Tether'in "risk oluşturabilecek, yasa dışı sayılabilecek veya yaptırıma tabi adreslerle ilişkilendirilebilecek" kripto cüzdanlarını tespit etmesine yardımcı olacak.


Tether CEO'su Paolo Ardoino: "Chainalysis ile olan iş birliğimiz, kripto para birimi endüstrisinde şeffaflık ve güvenlik oluşturma konusundaki süregelen kararlılığımız açısından çok önemli bir adıma işaret ediyor."


Bu karar, USDT'nin uluslararası yaptırımları göz ardı etme ve yasa dışı finansmanı kolaylaştırma yönünde rol üstlendiği iddialarının Tether üzerindeki baskıyı arttırdığı dönemde geldi. Venezuela'nın devlet tarafından işletilen petrol şirketinin ABD yaptırımlarından etkilenmemek için USDT kullandığı bildirildi. Bu yılın başlarında yayımlanan Birleşmiş Milletler raporunda da stabil para biriminin Doğu Asya ve Güneydoğu Asya'da yer altı bankacılığı ve kara para aklamada önemli bir rol oynadığı belirtilmişti.


USDT, dolaşımda 110 milyar doların üzerinde token ile en popüler stabil para birimi ve çoğunlukla Wall Street ticaret şirketi Cantor Fitzgerald tarafından yönetilen rezervdeki ABD Hazine tahvilleriyle destekleniyor. Tether, ilk çeyrekte 4,52 milyar dolar kazanç bildirdi.


Daha Fazla Oku

    usdttetherchainalytic

Günün Gelişmeleri İçin E-Bültenimize Abone Olun

E-Bültenimize abone olarak onaylamış ve CoinDesk Türkiye ürün ve hizmetleri için iletişim kurulmasına izin vermiş olursunuz.


YASAL UYARI

Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.


Krisztian Sandor

Krisztian Sandor NYU'dan ekonomi derecesiyle mezun oldu ve Fulbright bursuyla ekonomi gazeteciliği eğitimi aldı. Reuters ve Forbes'da çalıştı.

Fiyatları İncele

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Trend Haberler

1
Kripto Varlıklara İlişkin Sermaye Piyasası Kanunu Değişikliği Ne Getirecek?

17 Mayıs 2024 14:49

Kripto Varlık

Sosyal Meyda Trendi

Trendleri İncele

Kategoriler

Yazarlar

Piyasalar

Şirketler

E-Bülten

Politika

Teknoloji

Kripto Paralar

Hakkında

Hakkında

Kişisel Verileri Koruma Kanunu

Künye

Çerez Politikası

Reklam Verin

KVKK Başvuru Formu

İletişim

Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası


Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan yatırım bilgisi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu sitede veya e-bültenlerimiz kapsamındaki sözel, yazılı ve grafiksel dahil olmak üzere tüm bilgi ve analizler; herhangi bir karara dayanak oluşturması noktasında herhangi bir teminat, garanti oluşturmamakta ve yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla paylaşılmaktadır. Coindesk Türkiye hiçbir şekil ve surette ön onay, ihbar ve ihtara gerek olmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir veyahut silebilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu sitedeki yorumlardan, eksik bilgi ve/veya güncel olmama gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Coindesk Türkiye ve çalışanlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

@2022 CoinDesk